Benodigdheden‎ > ‎

Patent vlies arte


Muurbekleding om te schilderen. 

In 1990 startte Arte met de verdeling van Patent, en na al die jaren blijft het produkt nog steeds één van de marktleiders in zijn klasse. Deze overschilderbare muurbekleding houdt het midden tussen de klassieke, ongekleurde structuurbekleding en de glasvezels. Patent is immers maat- en stootvast, zodat het niet alleen de muur verstevigt, maar ook kleine barsten en scheuren moeiteloos overspant.

Het verschil met glasweefsel zit hierin dat de banen makkelijk en met normale lijm zijn aan te brengen en dat het vlies moeiteloos droog afstripbaar is, zelfs na meerdere verflagen. Zo loop je nooit het risico dat je later een deel van het bezetwerk mee afrukt. Bovendien heeft Patent het grote voordeel dat het geen irritaties veroorzaakt tijdens het plaatsen, dit in tegenstelling tot glasweefsel.

Maar Patent heeft nog veel meer voordelen ten opzichte van andere overschilderbare muurbekleding. Zo beperkt de structuur zich niet tot het rijstkorrel- of rietwerkmotief. Naast imitaties van ruw pleisterwerk, biedt Patent de keuze tussen tal van andere motieven, zoals puzzelstukjes, breiwerk, noppen, weefsels en andere.

En dan hebben we het nog niet over het enorme gebruiksgemak van Patent! Want Patent is heel vlot en zuinig te overschilderen in de gewenste kleur. Speciale effecten worden moeiteloos bekomen. Patent is bovendien ademend, krasvrij en 100% milieuvriendelijk