Benodigdheden‎ > ‎

Fragments


“The bigger the better!” 

Vroeg of laat is je interieur aan vernieuwing toe. Je bent er misschien gewoon op uitgekeken. Maar een likje verf of een fris papiertje tegen de muur volstaat niet meer als je écht mee wil zijn met je tijd. Vandaag moet je kleur bekennen. En natuurlijk kies je voor een uitgesproken motief. Sierlijk of strak, dat bepaal je zelf. Maar motief moet. En... the bigger the better!

Je zult het zelf ook al wel gemerkt hebben. De tijd van de kale, no-nonsense muren is lang voorbij. Schrootjesmuren, ‘blote’ steen of witgeschilderd rijstpapier... Je zult ze niet vaak meer tegenkomen. Vandaag droomt iedereen weer van behang. Bij voorkeur geen ‘gewoon’ streepjesbehang of bloemetjespapier, maar karakterbehang met een uitgesproken print. Je kunt een hele muur behangen of alleen enkele visuele accenten aanbrengen. Kortom, met een beetje creatieve goede wil kan je je interieur een heel aparte, eigentijdse en persoonlijke look geven. Aan het kleurenpalet en de gekozen vormen en tekeningen voel je dat er een soort heimwee is naar de jaren 60 en 70. Dat was dé periode van de gedurfde dingen. Felle kleuren werden bijna brutaal gecombineerd, en de motieven konden niet opvallend genoeg zijn. Hetzelfde zie je vandaag opnieuw, ook in de modewereld trouwens. Arte is al jaren trendsetter op het vlak van muurdecoratie en gaat vandaag zelfs nog een stapje verder. Met de collectie ‘Fragments’ haal je werkelijk iets unieks in huis.

Dol op... Fragments

Fragments is een unieke collectie zelfklevende muurdecoraties. Originele ornamenten die je interieur in een oogwenk een apart cachet geven. Ze liggen er letterlijk bovenop, zodat je dus ook meteen reliëf creëert. Qua stijl kan je er alle kanten mee uit. Klassiek, hip, retro... het kan allemaal, laat je fantasie maar werken. Zo kan je om het even welke kamer een compleet andere sfeer geven. Je kunt één bepaalde muur aanpakken, maar je kunt er ook een meubel mee benadrukken bijvoorbeeld. Geef de woonkamer een art deco fries, voorzie een speciale blikvanger boven het dressoir of breng een decoratief orgelpunt aan boven je bed. De ‘modernere’ varianten zijn iets soberder van lijnenspel. Een radiatorachtige striping of een visueel gedurfd repetitief golfpatroon met optisch effect... Aan jou de keuze. En elke keuze heeft een zeer specifieke uitstraling.

Deze non-woven applicaties worden aangebracht op een schone, effen muur. Het aanbrengen is kinderspel. Daarna worden ze geschilderd. Ton-sur-ton of in twee kleuren. Het voordeel daarvan is dat echt alle kleurcombinaties mogelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor één bepaalde kleur en er dan een lichtere of vollere kleurvariant bij nemen. Doordat de motieven een zekere dikte hebben, brengen ze tegelijk reliëf aan op de muur waardoor je een subtiel spel krijgt van licht en schaduw.

Met Fragments druk je – bijna letterlijk! – een heel persoonlijke stempel op je leefruimte. Geen enkel ander interieur zal ooit zoals het jouwe zijn!