Raamdecoratie

Raamdecoratie bestaat er in alle soorten en gewichten. Door de grote variëteit kan het soms moeilijk worden om nog te gaan kiezen. Daarom staan we u graag bij om een weloverwogen keuze te maken, om de meest geschikte en mooiste oplossing voor uw interieur te helpen vinden.

Wenst u een offerte, meet dan best zo goed mogelijk de ramen op die aangekleed moeten worden en breng de maten mee bij uw bezoek aan de winkel. Zo kunnen we u ook alvast al verder helpen met een raming.

          https://www.zonnelux.nl/


RAILS – ROEDES

Voor elk soort stoffen gordijnen bestaat er een roede- of railsysteem. Rails worden hoofdzakelijk gebruikt als die niet in het interieur mogen opvallen. Met de verschillende roedesystemen en hun accesoires wordt er eerder een statement gemaakt zodat de raamdecoratie tot in de puntjes een afgewerkte look heeft.GORDIJNEN

Gordijnen -of glasgordijnen- zijn tegenwoordig in allerlei tinten en met tal van decoratieve afwerkingen te verkijgen. De kamerhoge versies met looddraad die voor een mooie egale drapering zorgen zijn daarin een veelgekozen mogelijkheid. Ook de mogelijkheden in afwerking in zijn legio. En dan mogen de korte patroongordijntjes nog niet vergeten worden. OVERGORDIJNEN

Overgordijnen bepalen een groot stuk van de sfeer in een woning, maar zijn ook heel functioneel. Ze zorgen niet alleen voor sfeer in huis, maar houden de warmte binnen tijdens de koude wintermaanden en houden het koel in de zomertijd. Naaste talloze patronen en kleuren is er ook heel wat keuze in afwerking: fronsen, ringen, lussen, Vlaams hoofd enkele plooi, dubbele plooi…


VOUWGORDIJNEN

Heel trendy en populair zijn de vouwgordijnen, ook wel American stores genoemd. Ze passen vrijwel in elk interieurtype. De stof vouwt zich als het ware zelf op in horizontale lusbanen via ingestikte baleinen. Volledig opgetrokken laten ze het licht dus optimaal binnen en verbergen ze ook gemakkelijk rolluikkasten boven het raam.  JAPANSE PANELEN

Japanse panelen –of paneelgordijnen- bestaan uit brede vertikale stofbanen die achter elkaar kunnen wegschuiven. Het aantal sporen op de rail is afhankelijk van het aantal banen. De transparante stoffen worden vaak gecombineerd met overgordijnen. Japanse panelen in dichte stoffen zijn zeer geschikt in strakke interieurs en ideaal voor grote raampartijen.
ROLGORDIJNEN

Rolgordijnen passen in elk interieur. Ieder vindt er zijn of haar gading in de collectie met zowel zachte tinten en opvallende kleuren. Rolgordijnen zijn niet alleen mogelijk voor rechte ramen, ze kunnen ook geïnstalleerd worden voor dakramen.
Er is keuze tussen transparante, licht doorlatende en verduisterende stoffen. Ook zijn er allerlei decoratieve afwerkingen mogelijk, zoals ringen en schulpen.


DUOROLGORDIJNEN

Naast de gewone rolgordijnen zijn er ook de duo rolgordijnen. Deze rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof met horizontale transparante en niet transparante banen. Deze stoflagen kunnen ten opzichte van elkaar bewegen, wat  een unieke lichtinval in huis mogelijk maakt.
Wanneer het duo rolgordijn volledig neergelaten is, heeft de stof altijd een gesloten stand.


PLISSÉS - DUETTES

Plisségordijnen bestaan uit geplisseerde stof met een plooibreedte van 20mm. Ze zijn bij vrijwel elk raamtype inzetbaar. Zowel natuurlijke als felle kleuren behoren tot de mogelijkheden, naast mooie structuur-stoffen.
De duplistoffen hebben een dubbele werking met een bijzondere honingraatstructuur waardoor ze uitgevoerd kunnen worden in twee verschillende kleuren voor de binnen- en buitenzijde.


HORIZONTALE JALOEZIËN

Wenst u een strakke en moderne uitstraling voor je huis, dan zijn de horizontale of verticale jaloezieën de ideale oplossing. 
De horizontale jaloezieën kunnen verkregen worden in breedtes van 16 (fijn), 25 (subtiel) en 50 mm (robuust). Er zijn ook vochtbestendige uitvoeringen verkrijgbaar. VERTICALE LAMELLEN

Verticale lamellen zijn verkrijgbaar in textiel, kunststof of aluminium. Bovendien zijn ze antistatisch behandeld zodat ze minder stof aantrekken. Er zijn 2 breedtes mogelijk. Dit type biedt een uitstekende oplossing voor ramen met een schuine zijde.
Wenst u een zachte uitstraling, dan geniet textiel uw voorkeur. Kunstof en aluminium lamellen zijn gemakkelijk in onderhoud en vochtbestendig, ideaal dus voor keuken of badkamer.